Wilt u een blokhut op maat?

Stel je eigen blokhut samen via onze maatwerkpagina en ontvang een offerte

Blokhut kopen bij de blokhutten specialist van Nederland

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan blokhutten in vele soorten en maten. En leveren ook maatwerk blokhutten. 
Alle onze producten zijn FSC gekeurd. Wilt u kwalitatief goede houten blokhutten tegen een zeer scherpe prijs? Dan bent u bij HoutPlaza te Lelystad aan het juiste adres.

Blokhut op maat laten maken.

Iedere tuin is anders en soms vraagt het om een specifieke maat en is het nodig om een blokhut op maat te laten maken. Dit maakt het online aankopen van een blokhut soms lastig of vraagt het veel tijd en energie om het allemaal uit te zoeken welk blokhut nu het beste bij uw tuin past. Bij HoutPlaza hebben wij veel ervaring met het oplossen van deze vraagstukken. Daarom hebben wij ook een maatwerk aanvraag tool op onze website geplaatst voor het snel leveren van een offerte met een scherpe aanbieding.

Wij hebben al jaren lang ervaring en kunnen snel voor u een offerte opmaken. U kunt dit via onze webshop aanvragen met behulp van onze offerte aanvraag tool.

Met onze tool kunt u in 7 stappen de offerte aanvragen:

 1. kies type blokhut
 2. geef de maten op
 3. welke ramen mogen erin?
 4. welke deuren wilt u hebben?
 5. welke afwerking, finishing touch
 6. upload een tekening en krijg extra korting
 7. vermeld uw contactgegevens

Blokhut ramen en deuren of een mooie finishing touch

Al jaren is HoutPlaza de specialist voor het verkopen van de mooiste type blokhutten. Meer dan 600 verschillende modellen vindt u bij Houtplaza te Lelystad. De keuze voor een kwalitatieve goede blokhut brengt iedere tuinliefhebber naar Houtplaza.

Dagelijks verkopen wij vele blokhutten en komen mensen kijken naar ons blokhutten dorp gelegen op ons terrein! Voordeel is dat u de blokhutten kunt bekijken, en vragen kunt stellen aan onze specialisten op het terrein. Laat u adviseren en over de vele mogelijkheden. Naast blokhutten presenteren wij ook vele type veranda’s en overkappingen. Houtplaza tuinmaterialen biedt u dus een ruime keuze aan verschillende tuinproducten.

Wij hebben een compleet en ruim aanbod, dit maakt het soms moeilijk om te kiezen maar biedt ook ruimte voor een optimaal advies. Mocht er toch geen geschikte blokhut tussen zitten dan kunt u altijd kiezen om een maatwerk blokhut te laten maken. Wij hebben het hier over blokhutten maar u kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor houten schuren, tuinhuisjes, tuinhout en tuinschermen. Ook hierin hebben wij een ruime keuze.

Alle blokhutten zijn uit te breiden met blokhut opties. Bij het aankopen van een blokhut heeft u vast al nagedacht over de plek waar de blokhut moet komen te staan. De locatie heeft invloed op de levensduur en kwaliteit van de blokhut. Zo is het belangrijk dat de blokhut goed vlak kan staan. Een vlakke ondergrond zorgt ervoor dat de waterafvoer van het dak de juiste kant op loopt, maar ook dat de deuren en of ramen goed kunnen blijven sluiten. Wij adviseren om altijd te kiezen voor de optie funderingsbalken zodat de wanden niet rechtstreeks op een natte ondergrond komen te staan. Dit voorkomt het rotten van onderaf en of het beschimmelen van het hout

Een andere mooi optie is om te kiezen voor een blokhut met luifel. Denk ook hier aan de locatie van de blokhut in uw tuin. Bij een blokhut met luifel kunt u ook kiezen om een van de wanden af te dichten zodat u of uw spullen beschut zijn tegen de zon en regen. En maakt u er een gezellig hoekje van om in te zitten dan beschermen de zijwanden u tegen de wind.

Onze maatwerk specialist neemt contact met u op om de aanvraag te bespreken. Uiteraard ontvangt u ook een scherpe aanbieding van ons. Mocht u specifieke wensen hebben dan is dit geen probleem. Onze specialisten helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen.

Laten monteren

Wilt u zelf niet de montage doen dan kunnen wij u daarbij ook helpen. Houtplaza werkt met verschillende montagebedrijven samen en zij kunnen u ook helpen bij het bouwen van uw blokhut, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

Blokhut zelf bouwen

De meeste blokhutten kunt u prima zelf bouwen. Wij leveren het pakket netjes bij u af met een duidelijke bouwtekening waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat u moet doen. Mocht u vragen hebben dan kunt u deze uiteraard altijd aan ons stellen. Lukt het niet of is de uitdaging toch te groot. Maak dan een afspraak met het montagebedrijf waar wij al jaren mee samenwerken.

De kwaliteit van de blokhutten is net zo belangrijk als een goede prijs.

Het aankopen van een blokhut is een investering voor uw tuin en u wilt er jarenlang gebruik van maken. Wij bieden blokhutten aan van verschillende leveranciers maar altijd voor de beste prijs kwaliteit verhouding. Door onze rechtstreeks inkoop en ervaring bij het kiezen van de juiste materialen weten wij heel goed wat de kwaliteit is. HoutPlaza is al jaren bekend als blokhutspecialist voor de super aanbiedingen en voorjaarsshows. Al blokhutten bij Houtplaza zijn van goede kwaliteit en bieden een lange levensduur.

Onder kwaliteit verstaan wij ook de afwerking van het hout en de ruime keuze van geïmpregneerd vurenhout tot onbehandeld grenenhout. De grondbalken adviseren wij te nemen van hardhout zodat deze langer meegaan. Zoals eerder aangegeven is een goede behandeling van het hout ook belangrijk. Het hout moet behandeld worden met goede kwaliteit beits of verf. Als u de blokhut goed onderhoud kan deze vele jaren langer meegaan

Blokhut uitkiezen

U wilt een blokhut gaan kopen. Maar welke leverancier is nu geschikt? Er zijn tal van blokhutten en tuinhuizen beschikbaar en er wordt online veel aangeboden.

Er zijn veel aanbieders van blokhutten, service, kwaliteit, prijs en een ruime keuze zijn belangrijk. Bij HoutPlaza hebben we voor ieder wat wils en voor iedereen een passende blokhut. Omdat wij blokhutten hebben van verschillende materialen, type en natuurlijk budget kunnen wij u vast wel helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij willen ook graag weten wat het doel van de blokhut is in uw tuin. Zo kunnen wij u beter adviseren in de keuze materiaal en beste eigenschappen. De blokhutten van HoutPlaza zijn uitermate geschikt om te gebruiken als extra opbergruimte, gasten.

Onze specialisten adviseren u graag. U bent van harte welkom bij ons in Lelystad of bekijk onze webshop en bel met onze adviseurs die u graag helpen bij het aankopen van een blokhut.erblijf of extra kantoor.

Na de aankoop moet de blokhut gebouwd worden en hoe gaat u dit regelen?

Gaat u zelf aan de slag of maakt u gebruik van een gespecialiseerd montageteam. Er komt immers veel bij kijken,  ervaring en inzicht is dan wel handig. U kunt advies vragen bij onze specialisten of vragen of wij een montage team voor u regelen. Het voordeel van een montageteam is dat ze precies weten wat te doen en daardoor snel klaar zijn. Ander voordeel is dat u bij de aankoop gelijk een afspraak kunt maken om de montage te laten uitvoeren. Zo heeft u inzichtelijk wanneer alles op zijn plek staat. En u kunt gaan genieten van uw blokhut.

Mocht u kiezen om het zelf te monteren waar moet u dan op letten?

Zorg voor een stabiele en vlakke ondergrond op eigen/huur terrein. Anders is er kans dat u de blokhut later weer moet afbreken en verschuiven. Daarnaast speeld ook de locatie in de tuin een belangrijke rol. Staat de blokhut vol in de zon, of juist in de schaduw. Vocht en of droogte hebben invloed op het hout. De keuze van de plek heeft dus invloed op de voorbereiding en onderhoud van de blokhut. Als u ook elektriciteit en water wilt gaan gebruiken omdat u de blokhut gaat gebruiken als werkplaats of logeerkamer dan moet u hier vooraf rekening mee houden.

Wij adviseren om alle delen van de blokhut te impregneren en regelmatig te verven of beitsen. Hoe vaak u de blokhut moet beitsen is afhankelijk van welke kwaliteit beits u heeft gebruikt. Vraag hiernaar bij onze adviseurs. Wij verkopen diverse soorten beits en verf in verschillende kleuren.

Ook heel belangrijk is de afwerking van het dak. Het dak beschermt immers de inhoud van uw blokhut maar ook een deel van de houten wanden. Goede kwalitatieve daksingles in diverse kleuren leverbaar zorgen voor voldoende bescherming tegen het Hollandse weer.

 - blokhutten-informatie-houtplaza-blokhut02.jpg

Maak uw blokhut persoonlijk:

Kleed uw HoutPlaza blokhut aan hoe u het graag wilt. Zomerse kleuren, een bijzonder gordijntje, een hoekje waar de kinderen kunnen spelen. U kunt ook uw houten terras uitbreiden.

Als tuinliefhebber kunt u ook sfeervolle houten bloembakken aan uw blokhut bevestigen of aanbouw plaatsen voor uw tuingereedschap.

Mooie kleuren die vaak gebruikt worden zijn. Friesblauw, ebbenzwart, zweedsrood of honinggeel, elke blokhut geeft u er een persoonlijke tint mee als u kiest voor de kleur die ú mooi vindt. Een goede verf die diep doordringt in de houtnerven - en deze hiermee benadrukt - geeft het hout een goede bescherming en houdt het nog langer mooi.

Uiteraard gebruikt u een verf die waterafstotend, UV-bestendig en vochtregulerend is. Beits ook de binnenkant voor een beter resultaat. Dit kan ook kromtrekken van het hout voorkomen.

Voordelen HoutPlaza:

Bij HoutPlaza vindt u vele voordelen. Als eerste ontwikkelen en produceren wij onze blokhutten zelf op grote schaal waardoor inkoop van grondstoffen en productiekosten aanzienlijk dalen.

Vervolgens worden al onze blokhutten geproduceerd van gekeurd europees vuren hout. Het derde voordeel is de rechtstreekse levering vanaf de fabriek naar de klant, waardoor wij onze prijzen laag kunnen houden. Deze voordelen maken dat u verzekerd bent van de beste blokhutten tegen de scherpste prijs.

Er zijn verschillende mogelijkheden om extra's te leveren zodat u de blokhut of tuinhuisje zelf naar eigen wens kunt aanpassen. U kunt de blokhutten op via deze webshop naar eigen wens aanpassen zolang het model onveranderd blijft. Daarbij kunt u denken aan verschillende kleuren daksingels en losse onderdelen zoals ramen en deuren.

Op het terrein is een zogenaamd blokhuttendorp van 35 showmodellen gebouwd. ‘We verkopen meer dan zeshonderd modellen. Van blank hout tot geïmpregneerd en van extreem groot met een verdieping en een veranda tot berging voor tuingereedschap. Daarnaast is er een ruime sortering aan schuttingen en tuinhout. ‘Hardhout, lariks, steigerhout, grenen

Verschillende diktes blokhutten

Wij helpen u graag de juiste blokhut kopen. We verkopen houten blokhutten met twee verschillende houtdiktes. U kunt kiezen tussen 16, 19, 28, 32, 40, 44, 45 of zelfs 70 mm planken. Daarnaast kiest u zelf het formaat van de houten blokhutten.

Diverse type blokhutten

Vandaag de dag zijn er veel verschillende type blokhutten op de markt. Het grote verschil zit hem vooral in het type dak en de afmeting. Doordat er vele type daken zijn krijgt de blokhut zijn eigen uitstraling.

Als er over blokhutten wordt gesproken, dan denkt haast iedereen meteen aan de blokhutten die we in de tuin hebben staan. Maar oorspronkelijk waren blokhutten bedoeld als huis gemaakt van boomstammen, die onregelmatig van vorm zijn en gestapeld worden in een bepaald patroon zodat ze samen een huis vormen. Dit type blokhut wordt al decennia met namen toegepast voor de bouw in de natuur.

Deze nostalgische terugblik klopt helemaal, omdat de allereerste blokhutten werden geïntroduceerd in de jaren 1600. Handgemaakte blokhutten werden voor het eerst gebouwd in Oost-Europa, Rusland en Scandinavië. In feite waren het de Scandinaviërs die de huidige blokhutten hebben geïntroduceerd.

Vandaag de dag worden de blokhutten en tuinhuisjes vooral machinaal gemaakt, waarbij alle onderdelen zorgvuldig worden gezaagd, gefreesd en geschaafd. Blokhutten zijn in veel stijlen, maten en uitvoeringen beschikbaar.

Tegenwoordig zijn blokhutten ruim en praktisch ingedeeld, duurzaam hout en mooi afgewerkt. Assortiment is ruim waardoor er voor iedere toepassing een geschikte oplossing te vinden is. En anders kunt u de blokhut bij ons op maat laten maken. Wij zijn specialist op het vlak van maatwerkoplossing voor uw blokhut en of tuinhuisje.

Meestal worden ze gebruikt als opslag in de tuin of naast een garage voor extra opslag. Echter u kunt het zo gek maken als u wilt en van klein tot zeer groot een blokhut laten bouwen. Als u van plan bent een blokhut te kopen, moet u erop letten dat hij van kwalitatief en duurzaam hout is gemaakt. Een tuinhuis kan jaren mee, mits goed onderhouden en gebeitst. Dan krijgt u de meeste waarde terug voor uw investering. Het is immers de bedoeling dat u jaren geniet van de aankoop.

Wij van HoutPlaza leveren al jaren duurzame en kwalitatief goede blokhutten gemaakt van hout FSC en PEFC keurmerk. Indien u kiest voor een geïmpregneerde blokhut dan is dit bij ons altijd met het KOMO keurmerk.

Veel verkochte type blokhutten zijn:

 • Zadeldak
 • Platdak modern
 • Wolfskap model
 • Lessenaarsdak
 • Hoekblokhut
 • Klassiek
 • Maatwerk

1. Zadeldak blokhutten
Het zadeldak is een traditionele blokhut, waar de meeste mensen hun voorkeur voor hebben. Vaak rechthoekige van vorm en getypeerd door het dak dat bestaat uit twee tegen elkaar hellende dakplaten die elkaar vervolgens snijden op de nok, het hoogste punt. Het dak is door zijn eenvoud ideaal voor verschillende opties dakbedekking. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van dak-shingels, rol-bitume, dakpannen.

2. Platdak modern
De trend onder blokhutten is toch echt de moderne platdak constructie. Het platte dak past in een moderne tuin en leent zich erg goed om als tuinhuis te dienen. Vaak bevat een moderne platdak blokhut de optie om zich met een luifel uit te breiden. dit maakt het geheel de beste plek om in de tuin te vertoeven als de zon hoog staat of in het najaar als het een beetje miezert.

3. Wolfskap dak
De wolfskap dak is een traditioneel dak dat je vaak ziet op de oud-Hollandse boerderijen. De Wolfskap is gebaseerd op het zadeldak, waarbij op de korte einde de punt word afgevlakt door schuine zijden. Wolfskap blokhutten zijn in het algemeen groot en ruim in opzet.

4. Lessenaarsdak blokhut
Het eenvoudigste dak is het lessenaarsdak, dankzij de eenvoudigheid is er juist veel mogelijk en is deze ook eenvoudig te monteren. Het lessenaars dak is een schuin dak dat bestaat uit één vlak. Door de eenvoud gaat de voorkeur van bedekking vaak naar eenvoudige rol-bitume of dak-shingels.

5.Hoekblokhut
De hoekblokhut is bekent dankzij de ruimte besparende voordelen. Ideaal in de kleinere tuin. Het dak van een hoekblokhut is vaak een punt dak, ook wel tentdak genoemd. Omdat het dak zichtbaar is wordt er vrijwel altijd gekozen voor dak-shingels als dakdekking, deze komen het mooiste uit op dit vorm dak.

6.Klassiek
De klassieke blokhut is gebaseerd op het zadeldak, maar dan 180 graden gedraaid en veelal voorzien van een luifel. Het dak leent zich uitstekend voor het plaatsen van dakpannen. Dit kunnen natuurlijk ook plastic dakpannen zijn.

7.Maatwerk
Hoewel maatwerk niet een aparte type blokhut is, is het wel goed om het te benoemen. Maatwerk is uitermate geschikt om de blokhut te bouwen die precies past in uw tuin of een specifieke indeling nodig heeft. Vrijwel alles is mogelijk.

De veelzijdigheid van een blokhut

Blokhutten zijn praktisch maar kunnen ook de tuin een gezellig sfeer geven. Een mooie blokhut vol in het zonlicht, de geur van bloemen en gezellige tuin met vijver geven al snel een vakantie gevoel. Een blokhut biedt ruimte en plezier voor uw gezin. Blokhutten met een mooie luifel, waar u een comfortabele loungeset onder kunt zetten om te geniet met vrienden van de rust en warmte.Heeft u ruimtegebrek en vaak logees. Koop dan een grote blokhut en maak hier een gezellige logeerkamer van. Kinderen vinden het vaak erg leuk om in een blokhut te slapen. Naast de mogelijkheid voor het creëren van een luze logeerkamer kunt u ook simpel een blokhut naast uw huis of achterin uw tuin plaatsen en zo de ideale opbergruimte creëren voor opbergen van fietsen, tuinmeubelen of motor. Voor elke vraag een oplossing. Voor iedere tuin en ieder budget is er een blokhut van HoutPlaza.