Douglas hout

Bekijk ons assortiment

Wilt u een blokhut op maat?

Stel je eigen blokhut samen via onze maatwerkpagina en ontvang een offerte

Speciaal voor u geselecteerd

Bekijk nu onze Douglas houtproducten en toets de warme uitstraling. Het mooie van Douglas hout is dat het met van alles te combineren is. Zo kunt u het combineren met hardstenen tegels of zelfs met zandkleurig pit. 

Douglas hout heeft zijn naam te danken aan het houtsoort de douglasspar. Het sprint van deze houtsoort is bleekbruin en het kernhout is roze bruin. Dankzij de gunstige eigenschappen van het Douglas hout wordt deze voor veel doeleinden gebruikt, zoals in de bouw voor vloeren, schuttingen, masten etc.

Vanwege de grote veerkracht wordt Douglas hout ook voor ladderbomen en gymnastiektoestellen gebruikt. Door zijn sterke en robuuste eigenschappen is het ook zeer geschikt om er masten voor schepen van te maken. Douglas hout is een houtsoort van topkwaliteit, wat voor ons de belangrijkste reden is om van dit houtsoort onze tuinartikelen te maken.

Onbehandeld gaan onze Douglas houtproducten 10 tot 15 jaar mee, een veelzeggende eigenschap van deze houtsoort en onze kwalitatieve producten. Naast de duurzame eigenschappen van het Douglas hout, heeft dit houtsoort ook een warme rode uitstraling/vlamstructuur.

 - douglas-hout-douglas-tuinscherm-van-hout-plaza.jpg

HoutPlaza is de grootste inkoper van Douglas hout in heel Nederland en dat heeft voor u voordelen!

Of u nou voor een mooie vlamstructuur gaat voor in de winter of omdat u dat vakantiegevoel in de zomer in uw eigen tuin wilt behouden; Douglas hout is zowel robuust als mooi genoeg om het in uw tuin op te zetten.

 Wij delen graag ons voordeel met al onze klanten en dit is ook de grootste reden waarom wij de goedkoopste leverancier zijn van Douglas houtproducten. Omdat wij onze klanten de beste oplossing willen aanbieden voor al uw tuinwensen doen wij er nog een schepje bovenop.

Al onze Douglas houtproducten zijn robuust, sterk, veerkrachtig en heel mooi om te zien. Ze zijn ook allemaal beoordeeld en bestempeld door drie verschillende organisaties. Onze Douglas houtproducten hebben allemaal een PFEC keurmerk. Dat wil zeggen dat onze Douglas houtproducten uit een duurzaam bos komen. Wij zijn ons ervan bewust dat wij niet alleen verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van onze producten maar voor het gehele proces.

Ook hebben onze Douglas houtproducten een FSC keurmerk, een officiële erkenning voor onze houtproducten als een milieubewust product. Als derde hebben onze Douglas houtproducten een KOMO keurmerk. De kwaliteit van onze producten is getest en beoordeeld als hoge kwaliteit producten. U hoeft zich dus helemaal geen zorgen meer te maken over schimmel en houtrot!

Douglas hout