Wilt u een blokhut op maat?

Stel je eigen blokhut samen via onze maatwerkpagina en ontvang een offerte

Tuinhuisjes kopen doet u bij de tuinhuisjes specialist!

Wij hebben meer dan 600 soorten tuinhuisjes waarvan de meeste op vaarraad zodat wij snel kunnen leveren. Tuinhuisjes van HoutPlaza zijn van de beste kwaliteit hout gecombineerd met een scherpe prijs.

Tuinhuisje op maat laten maken.

Iedere tuin is anders en soms vraagt dat om een specifieke oplossing, dan is het nodig om een tuinhuisje op maat te laten maken. Dit maakt het online aankopen van een tuinhuisje soms lastig of vraagt het veel tijd en energie om het allemaal uit te zoeken welk tuinhuisje nu het beste bij uw tuin past. Bij HoutPlaza hebben wij veel ervaring met het oplossen van deze vraagstukken. Daarom hebben wij ook een maatwerk aanvraag tool op onze website geplaatst voor het snel leveren van een offerte met een scherpe aanbieding.

Wij hebben al jaren lang ervaring en kunnen snel voor u een offerte opmaken. U kunt dit via onze webshop aanvragen met behulp van onze offerte aanvraag tool.

Met onze tool kunt u in 7 stappen de offerte aanvragen:

 1. kies type tuinhuisje
 2. geef de maten op
 3. welke ramen mogen erin?
 4. welke deuren wilt u hebben?
 5. welke afwerking, finishing touch
 6. upload een tekening en krijg extra korting
 7. vermeld uw contactgegevens

Geef het tuinhuisje een mooie finishing touch

Al jaren is HoutPlaza de specialist voor het verkopen van de mooiste type tuinhuisjes. Meer dan 600 verschillende modellen vindt u bij Houtplaza te Lelystad. De keuze voor een kwalitatief tuinhuisje brengt iedere tuinliefhebber naar Houtplaza.

Dagelijks verkopen wij vele tuinhuisjes en komen mensen kijken naar ons tuinhuisjes dorp gelegen op ons terrein! Het voordeel is dat u de tuinhuisjes kunt bekijken en vragen kunt stellen aan onze specialisten op het terrein. Laat u adviseren over de vele mogelijkheden. Naast tuinhuisjes hebben wij ook veel verschillende type veranda’s en overkappingen. Houtplaza tuinmaterialen biedt u dus een ruime keuze aan verschillende tuinproducten.

Wij hebben een compleet en ruim aanbod, dit maakt het soms moeilijk om te kiezen maar biedt ook ruimte voor een optimaal advies. Mocht er toch geen geschikt tuinhuisje tussen zitten dan kunt u altijd kiezen voor een maatwerk tuinhuisje. Wij hebben het hier vooral over tuinhuisjes maar u kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor houten schuren, blokhutten, tuinhout, tuinschermen en overkappingen. Ook hierin hebben wij een ruime keuze.

Alle tuinhuisjes zijn uit te breiden met verschillende tuinhuis opties. Bij het aankopen van een tuinhuis heeft u vast al nagedacht over de plek waar deze moet komen te staan. De locatie heeft invloed op de levensduur en kwaliteit van het tuinhuisje. Zo is het belangrijk dat het tuinhuisje goed vlak kan staan. Een vlakke ondergrond zorgt ervoor dat de waterafvoer van het dak de juiste kant op loopt, maar ook dat de deuren en of ramen goed kunnen blijven sluiten. Wij adviseren om altijd te kiezen voor de optie funderingsbalken zodat de wanden niet rechtstreeks op een natte ondergrond komen te staan. Dit voorkomt het rotten van onderaf en schimmelvorming op hout

Een andere mooi optie is om te kiezen voor een tuinhuisje met luifel. Denk ook hier aan de locatie van het tuinhuisje in uw tuin. Bij een tuinhuisje met luifel kunt u ook kiezen om een van de wanden af te dichten zodat u en uw spullen beschut zijn tegen de zon en regen. U maakt er eenvoudig een gezellig hoekje van, waar u in kan zitten en beschermen de zijwanden u tegen de wind.

Heeft u gekozen voor een maatwerk aanvraag? Dan zal onze maatwerk specialist contact met u opnemen om de aanvraag te bespreken. Uiteraard ontvangt u ook een scherpe aanbieding van ons. Mocht u specifieke wensen hebben dan is dit geen probleem. Onze specialisten helpen u graag bij het beantwoorden van al uw vragen.

Laten monteren

Wilt u zelf niet de montage doen dan kunnen wij u daarbij helpen. Houtplaza werkt met verschillende montagebedrijven samen en zij kunnen u helpen bij het bouwen van uw tuinhuisje, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft.

Tuinhuisje zelf bouwen

De meeste tuinhuisjes kunt u prima zelf bouwen. Wij leveren het pakket netjes bij u af met een duidelijke bouwtekening waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat u moet doen. Mocht u vragen hebben dan kunt u deze uiteraard altijd aan ons stellen. Lukt het niet of is de uitdaging toch te groot. Maak dan een afspraak met het montagebedrijf waar wij al jaren mee samenwerken.

De kwaliteit van de tuinhuisjes is net zo belangrijk als een goede prijs.

Het aankopen van een tuinhuisje is een investering voor uw tuin en u wilt er natuurlijk jarenlang gebruik van maken. Wij bieden tuinhuisjes aan van verschillende leveranciers maar altijd voor de beste prijs kwaliteit verhouding. Door onze rechtstreeks inkoop en ervaring bij het kiezen van de juiste materialen weten wij heel goed wat kwaliteit is. HoutPlaza is al jaren bekend als tuinhuisjesspecialist door onze super aanbiedingen en voorjaarsshows. Alle tuinhuisjes bij Houtplaza zijn van goede kwaliteit en bieden een lange levensduur.

Onder kwaliteit verstaan wij ook de afwerking van het hout en de ruime keuze van geïmpregneerd vurenhout tot onbehandeld grenenhout. De grondbalken adviseren wij te nemen van hardhout zodat deze langer meegaan. Zoals eerder aangegeven is een goede behandeling van het hout ook belangrijk. Het hout moet behandeld worden met goede kwaliteit beits of verf. Als u het tuinhuisje goed onderhoud kan deze vele jaren langer meegaan

Tuinhuisje uitkiezen

U wilt een tuinhuisje gaan kopen. Maar welke leverancier is nu geschikt? Er zijn tal van blokhutten en tuinhuizen beschikbaar en er wordt online veel aangeboden.

Er zijn veel aanbieders van tuinhuisjes, service, kwaliteit, prijs en een ruime keuze zijn belangrijk. Bij HoutPlaza hebben we voor ieder wat wils en voor iedereen een passende tuinhuisje. Omdat wij tuinhuisjes hebben van verschillende materialen, type en natuurlijk budget kunnen wij u vast wel helpen bij het maken van de juiste keuze. Wij willen ook graag weten wat het doel van et tuinhuisje is in uw tuin. Zo kunnen wij u beter adviseren in de keuze materiaal en beste eigenschappen. De tuinhuisjes van HoutPlaza zijn uitermate geschikt om te gebruiken als extra opbergruimte, gasten.

Onze specialisten adviseren u graag. U bent van harte welkom bij ons in Lelystad of bekijk onze webshop en bel met onze adviseurs die u graag helpen bij het aankopen van een tuinhuisje, buitenverblijf of extra kantoor.

Na de aankoop moet het tuinhuisje gebouwd worden en hoe gaat u dit regelen?

Gaat u zelf aan de slag of maakt u gebruik van een gespecialiseerd montageteam. Er komt immers veel bij kijken,  ervaring en inzicht is dan wel handig. U kunt advies vragen bij onze specialisten of vragen of wij een montage team voor u regelen. Het voordeel van een montageteam is dat ze precies weten wat te doen en daardoor snel klaar zijn. Ander voordeel is dat u bij de aankoop gelijk een afspraak kunt maken om de montage te laten uitvoeren. Zo heeft u inzichtelijk wanneer alles op zijn plek staat. En u kunt gaan genieten van uw tuinhuisje.

Mocht u kiezen om het zelf te monteren waar moet u dan op letten?

Zorg voor een stabiele en vlakke ondergrond op eigen/huur terrein. Anders is er kans dat u het tuinhuisje later weer moet afbreken en verschuiven. Daarnaast speeld ook de locatie in de tuin een belangrijke rol. Staat het tuinhuisje vol in de zon, of juist in de schaduw. Vocht en of droogte hebben invloed op het hout. De keuze van de plek heeft dus invloed op de voorbereiding en onderhoud van de tuinhuisje. Als u ook elektriciteit en water wilt gaan gebruiken omdat u het tuinhuisje gaat gebruiken als werkplaats of logeerkamer dan moet u hier vooraf rekening mee houden.

Wij adviseren om alle delen van het tuinhuisje te impregneren en regelmatig te verven of beitsen. Hoe vaak u het tuinhuisje moet beitsen is afhankelijk van welke kwaliteit beits u heeft gebruikt. Vraag hiernaar bij onze adviseurs. Wij verkopen diverse soorten beits en verf in verschillende kleuren.

Ook heel belangrijk is de afwerking van het dak. Het dak beschermt immers de inhoud van uw tuinhuisje maar ook een deel van de houten wanden. Goede kwalitatieve dakshingles in diverse kleuren leverbaar zorgen voor voldoende bescherming tegen het Hollandse weer.

 - tuinhuisjes-informatie-houtplaza-tuinhuisje.jpg

Een tuinhuisje van HoutPlaza

HoutPlaza heeft vele voordelen. Op de eerste plaats ontwikkelen en produceren wij veel van onze tuinhuisjes zelf op grote schaal, dit heeft veel invloed op de inkoop van grondstoffen en productiekosten en kunnen wij u een tuinhuisje aanbieden voor de scherpste prijs.

Vervolgens staan wij garant dat al onze tuinhuisjes geproduceerd worden van gekeurd europees hout, vuren, grenen of Douglas.. Het derde voordeel is de rechtstreekse levering vanuit de fabriek naar de klant, waardoor wij onze prijzen laag kunnen houden. Deze voordelen maken dat u verzekerd bent van de beste tuinhuisjes tegen de scherpste prijs bij HoutPlaza kan kopen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om extra's te leveren zodat u de uw tuinhuisje zelf naar eigen wens kunt aanpassen. U kunt het tuinhuis via onze webshop naar eigen wens aanpassen zolang het model onveranderd blijft. Daarbij kunt u denken aan verschillende kleuren daksingels en losse onderdelen zoals ramen en deuren.

Op ons terrein hebben wij een echt tuinhuisjes dorp van 35 showmodellen gebouwd. We verkopen meer dan zeshonderd modellen, helaas passen ze niet allemaal in het dorp. Van blank hout tot geïmpregneerd en van extreem groot met een verdiepingen, met een veranda of klein voor de berging van tuingereedschap. Daarnaast hebben wij ook nog een ruime sortering aan schuttingen, tuinhout zoals Hardhout, lariks, steigerhout, grenen Douglas en de grootste collectie aan terrasoverkappingen.

Tuinhuisjes zijn veelzijdig

Een tuinhuisje is vaak erg praktisch, maar kan de tuin snel veel sfeer en karakter geven. Een mooi tuinhuisje vol in het zonlicht, de geur van bloemen, mooi terras en het kabbelende geluid van een vijver geven uw tuin al snel het vakantiegevoel. Een tuinhuis biedt uw gezin ruimte en plezier. Een tuinhuis met een mooie luifel, waar u een comfortabele loungeset onder kunt zetten om te geniet met vrienden van de rust op een warme zomerse dag.

Heeft u ruimtegebrek of vaak logees. Koop dan een grote blokhut en maak hier een gezellige logeerkamer van. Kinderen vinden het vaak erg leuk om in een blokhut te slapen. Naast de mogelijkheid voor het creëren van een luze logeerkamer kunt u ook simpel een blokhut naast uw huis of achterin uw tuin plaatsen en zo de ideale opbergruimte creëren voor opbergen van fietsen, tuinmeubelen of motor. Voor elke vraag een oplossing. Voor iedere tuin en ieder budget is er een blokhut van HoutPlaza.

De nummer 1 in tuinhuisjes! HoutPlaza te Lelystad.

Super acties voor het kopen van tuinhuisjes:

HoutPlaza staat bekend om haar super acties. Volg ons op Facebook en maak kans op het winnen van een van de nieuwe tuinhuisjes voor bij u in de tuin. Like deel en win op de HoutPlaza Facebookpagina. Bekijk alle actie tuinhuisjes op onze webshop.

Kwaliteit van de tuinhuisjes:

Onze Tuinhuisjes staan ​​bekend om sterkte, duurzaamheid en een afwerking van de hoogste standaard. Door ons uitgebreide assortiment en veelzijdigheid aan ontwerpen kunnen wij u voorzien van de mooiste tuinhuisjes om te voldoen aan uw tuin wensen.

Toepassingen:

De tuinhuisjes zijn ideaal voor opslag, werk of hobbyruimte. Zorg wel voor een kwalitatief goed hang en sluitwerk om uw waardevolle spullen te beschermen. De tuinhuisjes zijn duurzaam en volledig behandeld met hout conserveermiddel. Wilt u het tuinhuisje schilderen en een mooie kleur geven kies dan uit ons ruime assortiment van beitsen.

Wij adviseren u om voor het beitsen van ene tuinhuisje gebruik te maken van Koopmans Perkoleum verfbeitsen. Dit is een duurzame elastische, oplosmiddelarme vochtregulerende hoogglanzende verfbeits op basis van alkydhars en lijnolie. Enkele voordelen en kenmerken van Perkoleum beits:

 • vochtregulerend en waterafstotend
 • een sterk impregnerende werking
 • zeer soepel te verwerken
 • éénpot-systeem
 • iets langzamer drogend dan traditionele lakverf (door lijnoliegehalte)
 • UV-bestendig

Als u bij ons via de webshop één van de tuinhuisjes besteld wordt het aantal blikken dat u nodig heeft voor het tuinhuisje automatisch berekend. Op deze manier bent u zeker van het juiste aantal blikkenbeits. Mocht u toch extra blikken nodig hebben kunt u altijd bijbestellen. Zo koopt gemakkelijk en snel via de webshop of kom bij ons langs in Lelystad en laat u informeren door ons team. Op het buitenterrein staan diverse modellen opgesteld. Kortom een tuinhuisje is ideaal om extra ruimte te creëren voor als u op zoek bent naar meer opbergruimte of een werkplek wilt creëren voor uw hobby en of werk. Een extra bergruimte achterin uw tuin of juist tegen de woning aan zodat u een kantoor cq werkplek kan beginnen.

Hulp bij montage van de tuinhuisjes:

Wilt u gebruik maken van ons montage team voor het plaatsen van een tuinhuisje dan bent u bij HoutPlaza aan het juiste adres. Wij hebben een team van vakmensen die u kunt inhuren om te helpen bij de opbouw van uw tuinhuisje.

Maatwerk tuinhuisjes:

Een tuinhuis opmaat laten maken zodat u maximaal gebruik kunt maken van de indeling in uw tuin is voor ons geen enkel probleem. Door onze jarenlang ervaring kunnen wij u adviseren bij het maken van de juiste keuze uit de diverse tuinhuisjes. Wij helpen u graag met het realiseren van een maatwerk tuinhuisje.

De tuinhuisjes bezorgen of afhalen:

U kunt het tuinhuisje zelf op komen halen in Lelystad of het door ons laten bezorgen bij u op locatie. Betaal gemakkelijk online of in de winkel. Levering onder rembours is ook een mogelijkheid waar u gebruik van kunt maken. HoutPlaza is de specialist voor het kopen van tuinhuisjes, voordelig maar kwalitatief goede tuinhuisjes met een lange levensduur.